Reserveer nu! Videoclip - Uitmarkt

Acteurs

acteurs
Onno Innemee


Onno Innemee (Den Haag, 15 mei 1964) is een Nederlands cabaretier. Hij studeerde informatica in Leiden. Met Bart Leijnse vormde hij cabaretduo ´Basterd´. Ze wonnen in 1991 het Amsterdams Kleinkunst Festival. In september 1991 nam Robert Spaapen de plaats van Leijnse in. Samen brachten zij vier programma´s uit.

In 1998 ging Innemee solo verder. Hij trad regelmatig op in het cabaret van het televisieprogramma Kopspijkers. In 2005 speelde hij samen met cabaretduo Schudden en Silvester Zwaneveld (van Arie en Silvester) in het theaterprogramma Het Schip.

In 2006-2007 voert hij het regie over de voorstelling Dood en verderf van Kees Torn, met wie hij in 2008 samen met Mike Boddé het gelegenheids theatertrio C3 vormt in de voorstelling C3 in 3D.    

Ellen Evers


In 2011 speelt Ellen Evers vanaf 16 september t/m 8 oktober de rol van Kate in de musical

The Wild Party. De Musical speelde in 2008 voor uitverkochte zalen in M-Lab en maakt nu een kleine tournee door Nederland. Voor meer informatie: www.m-lab.nl In 2012 zal Ellen Evers een rol spelen in de musical De Jantjes.

Van 1987 tot en met 1989 was ze te zien in de theaterproductie Jeans.

In het seizoen 1992/1993 vertolkte ze de rol van Grisabella in de musical Cats in Amsterdam en tevens vertolkte ze deze rol in 1993 in Zwitserland. In 1994/1995 werkte ze mee aan de dinnershow Madley Amsterdam in het Lido te Amsterdam. In 1995/1996 was zij te zien in een cabaretprogramma in het theaterrestaurant Schellings te Rotterdam.

Van 1996 tot 1999 speelde ze de rol van Ellen in de musical Miss Saigon. Daarna was zij alternate Roxie in de musical Chicago. Ze speelde de rol van koningin Anna en was understudy van Pia Douwes als Milady de Winter in de musical 3 Musketiers. Voor deze rol won ze de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Bijrol.

In 2003-2004 speelde ze Tanja in de musical Mamma Mia!, waar ze een John Kraaijkamp Musical Award-nominatie voor kreeg voor beste bijrol in een grote musicalproductie. In het najaar van 2004 speelde ze in Telkens weer het Dorp.

In 2005-2006 stond ze in de musical Turks Fruit als de moeder van Olga. In het seizoen 2006-2007 was ze te zien in het theaterprogramma Liedjes van Toon, samen met Richard Groenendijk en Lone van Roosendaal. In de dinershow PALAZZO fungeerde ze als zangeres en gastvrouw (2007-2008). Daarna speelde zij in de ode aan Kander en Ebb, And the World Goes ´Round, naast o.a. Jon van Eerd en Tony Neef.

Tot en met 1 maart 2009 speelde ze de rol van Sally Bowles in de musical Cabaret, waarna ze de theaters inging met haar solovoorstelling Ellen - Eindelijk Solo. In september 2009 stort ze zich samen met Syb van der Ploeg en Jospeh Clark op het mooiste repertoire van Queen en geven ze een vijftal concerten met het Noord Nederlands Orkest.

In oktober 2009 vind de première plaats van de film: ´Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot´. Daarin speelt ze de rol van Ingrid Lafleur. Vanaf november 2009 was ze te zien als Vicky in de musical The Full Monty.

In november 2010 speelt Ellen de hoofdrol in de musical ´Harem´ van het M-Lab. In het voorjaar van 2011 keert ze weer terug in de theaters met het vervolg van haar soloprogramma.

In februari/maart 2011 vervangt speelt Ellen de vrouwelijke hoofdrol in de musical: In de Schaduw van Brel. Ze vervangt tijdelijk Vera Mann die herstellende is van een Hernia.

Ellen geeft in het seizoen 2010/2011 les bij theatergroep No nonsens in Rijen. Zij verzorgt daar de choreografie. Ook geeft zij dit seizoen een masterclass bij Musical summer intensive.

Rob van Dalen (schrijver)
Rob van Dalen

Rob van Dalen laat zich voor deze tekst inspireren door verhalen van Nederlandse artiesten in de tijd van de wederopbouw. Het zijn de verhalen van artiesten die zich tijdens de oorlog staande moesten houden, door ondergronds en bovengronds te werken.

Er zullen thema´s aan bod komen als verlies, onrecht, verraad en dood in contrast met show, muziek, humor en troost. Rob van Dalen maakt de tekst toegankelijk, direct en met een schrijnende humor. Tevens zal hij de liedjes schrijven. Maar er zal ook uit het rijke Nederlandse liedrepertoire uit die tijd worden geput.

Guusje Eijbers Guusje Eijbers (regie)


Eijbers studeerde aan de Toneelacademie Maastricht en speelde vervolgens van 1978 tot 1988 bij de Haagse Comedie, waar zij onder andere Molière, Tsjechov en Shakespeare speelde. Hierna stapte ze voor één jaar over naar het Nationale Toneel. In 1988 regisseerde zij de voorstelling Dit verhaal (Purper 6) en in 1989 de voorstelling Pastiche (Purper 7) van toneelgroep Purper. In 1990 speelde zij een muzikale solovoorstelling onder de titel Smile please.

Vanaf 1991 speelde zij op televisie de rol van Astrid Meeuwis in Medisch Centrum West, een rol die zij tot het einde van de serie, in 1994, zou spelen.

Hierna stortte zij zich op het regisseren van toneelstukken. In 1995 richtte zij Theater De Regentes op, waarvan zij zelf de artistiek leider werd. Deze theatergroep voerde, met name, toneelstukken op, op bijzondere locaties als een lift, zwembad of vuilstortplaats. Vanaf 1999 werkt zij, als regisseuse, veelvuldig samen met toneelschrijver Rob van Dalen. Samen maken zij onder andere een bewerking van Romeo en Julia, voorstellingen over Godfried Bomans en Dolf Brouwers en een tweetal voorstellingen rond het personage Pivetti, waarmee ze op De Parade staan.

Sinds 2004 regisseert Eijbers ieder jaar in december de comedy Dinner for One, waarin zij ieder jaar twee andere acteurs de rollen laat vervullen. In 2005 richtte zij Podium Deluxe op, een theatergroep, waarvan zij zelf wederom artistiek leider werd. In 2006 had zij wederom een grote televisierol in de Talpa-serie Koppels, als Lucia Brunner.

acteurs
Valid CSS 2.1   Valid XHTML 1.0